Οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα προς άνοδο το 2023

Οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα προς άνοδο το 2023

24
Οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα προς άνοδο το 2023

Ισορροπία στην αγορά άνθρακα αναμένεται να αποπειραθεί να φέρει το Πεκίνο εντός του 2023 και ενώ η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Ειδικότερα, διεθνή ειδησεογραφικά μέσα σημειώνουν ότι οι κινεζικές εισαγωγές άνθρακα εκτιμάται πως θα αυξηθούν εντός του έτους, γεγονός που θα διασφαλίσει τις ενεργειακές ανάγκες της Κίνας και θα σταθεροποιήσει και τις τιμές του άνθρακα στις διεθνείς αγορές.

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο ανακοίνωσε στόχο 4,5% για την ανάπτυξη της οικονομίας το 2023, στρέφοντας την εστίασή του στην ανάκαμψη και στην επέκταση της κατανάλωσης. Το 2022 αποτέλεσε έτος σημαντικών προκλήσεων για την Κίνα, με τις τωρινές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας να κάνουν λόγο για τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών.

Στη σκιά των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η κινεζική οικονομία αναμένεται να καταγράψει άνοδο 2,7% το 2022 έναντι της σημαντικής ανόδου 8% που κατέγραψε το 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.