H κίνηση εμπορικών πλοίων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

H κίνηση εμπορικών πλοίων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

93
H κίνηση εμπορικών πλοίων στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Οριακή πτώση της ναυτιλιακής κίνησης στην Ελλάδα σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με δεδομένα που εξασφάλισαν τα Ναυτικά Χρονικά από τη MarineTraffic.

Συγκεκριμένα, στα ελληνικά λιμάνια οι αφίξεις εμπορικών πλοίων ήταν 2.428 έναντι 2.488 τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Παρότι μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου η μεταβολή ήταν ιδιαίτερα μικρή, υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο οι συνολικές αφίξεις είχαν ανέλθει σε 3.255.

Από τις αφίξεις του Δεκεμβρίου, οι 1.875 αφορούσαν πλοία που είχαν ως σημείο αναχώρησης και προορισμού ελληνικά λιμάνια. Όσον αφορά ταξίδια με σημείο εκκίνησης διαφορετική χώρα, αυτά αφορούσαν 168 πλοία που αναχώρησαν από την Τουρκία, 95 από την Ιταλία, 42 από την Αίγυπτο, 29 από την Κύπρο και 27 από την Ισπανία.

Όσον αφορά τις σημαίες των πλοίων που αφίχθησαν σε ελληνικά λιμάνια, σύμφωνα με τα στοιχεία, σαφώς και η ελληνική σημαία βρίσκεται στην κορυφή, καθώς την έφεραν 1.720 πλοία. Όσον αφορά πλοία που έφεραν ξένη σημαία, προκύπτει πως σε 110 αφίξεις το πλοίο έφερε τη σημαία Μάλτας, σε 105 τη σημαία Λιβερίας, σε 91 τη σημαία Παναμά, σε 51 τη σημαία Πορτογαλίας και σε 47 τη σημαία Νήσων Μάρσαλ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.