TotalEnergies και Air France-KLM σε συμφωνία για την παροχή βιώσιμου καυσίμου

TotalEnergies και Air France-KLM σε συμφωνία για την παροχή βιώσιμου καυσίμου

60
TotalEnergies και Air France-KLM σε συμφωνία για την παροχή βιώσιμου καυσίμου

Νέα συνεργασία μεταξύ του κλάδου ενέργειας και εκείνου των αερομεταφορών προσβλέπει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των αεροσκαφών. Πιο συγκεκριμένα, ο κολοσσός ενέργειας TotalEnergies και η εταιρεία αερομεταφορών Air France-KLM υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την παροχή περισσοτέρων από 800.000 τόνων βιώσιμου καυσίμου από το 2023 έως και το 2032. Ακόμη, το καύσιμο θα αξιοποιείται κυρίως από αεροσκάφη τα οποία θα αναχωρούν από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι Air France-KLM και TotalEnergies διατηρούν πολυετή συνεργασία στα βιώσιμα καύσιμα στις αερομεταφορές, η οποία εκκίνησε το 2014.

Ο κ. Patrick Pouyanné, πρόεδρος και CEO της TotalEnergies, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η νέα συνεργασία με την Air France-KLM καταδεικνύει ότι οι βιομηχανίες ενέργειας και αερομεταφορών δεσμεύονται σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον του κλάδου αερομεταφορών».

Ο κ. Benjamin Smith, CEO της Air France-KLM, τόνισε: «Συνεχίζουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μείωση της επίδρασης των δραστηριοτήτων μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με την TotalEnergies, με στόχο την επιτάχυνση της μείωσης του αντικτύπου των λειτουργιών μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.