Χαμηλό δύο μηνών για τον BDI

Χαμηλό δύο μηνών για τον BDI

80
Χαμηλό δύο μηνών για τον BDI

Σημάδια αποδυνάμωσης καταγράφονται στη ναυλαγορά των bulk carriers, με τον σχετικό δείκτη Baltic Dry Index να διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδά του εντός των τελευταίων δύο μηνών την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο BDI διαμορφώθηκε στις 1.288 μονάδες, αφότου σημείωσε πτώση 12 μονάδων.

Το γεγονός ότι η πτώση των 12 μονάδων ήταν αρκετή προκειμένου ο δείκτης να διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδά του τους τελευταίους δύο μήνες αντανακλά ότι τις τελευταίες εβδομάδες κυμαινόταν εντός ενός μικρού εύρους. Συνεπώς, οι ναύλοι παρέμεναν και ακόμη παραμένουν σε σταθερά επίπεδα.

Ο επιμέρους δείκτης των Capesizes BCI κατέγραψε πτώση 38 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.333 μονάδες. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Capesizes σημείωσε πτώση $317 και ανήλθε σε $11.054.

Την ίδια ώρα, ο επιμέρους δείκτης των Panamaxes (BPI) σημείωσε πτώση επτά μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.688 μονάδες ενώ ο επιμέρους δείκτης των Supramaxes (BSI) κατέγραψε τη 18η συνεχόμενη πτώση του και διαμορφώθηκε στις 1.180 μονάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.