Οι στρατηγικές κινήσεις του Saadé στα ΜΜΕ

Οι στρατηγικές κινήσεις του Saadé στα ΜΜΕ

41
Οι στρατηγικές κινήσεις του Saadé στα ΜΜΕ

Tην πρόθεσή του για περαιτέρω επενδύσεις στα ΜΜΕ επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της CMA CGM, Rodolphe Saadé.

Ο Saadé προστέθηκε πρόσφατα στο club των κροίσων που κατέχουν στην ιδιοκτησία τους ΜΜΕ, καθώς εξαγόρασε την καθημερινή εφημερίδα της Μασσαλίας La Provence. Η εφημερίδα Le Monde ανήκει σε group επενδυτών συμπεριλαμβανομένων των Xavier Niel και Daniel Kretinsky, ο όμιλος LVMH του Bernard Arnault ελέγχει τη Le Parisien, ενώ η Le Figaro ανήκει στο Group Industriel Marcel Dassault SA.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Saadé εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την εξαγορά του τηλεοπτικού δικτύου M6, πριν τελικά ο γερμανικός όμιλος Bertelsmann SE & Co. ακυρώσει την πώλησή του. Στη συνέντευξή του ο Γάλλος επιχειρηματίας διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να εξαγοράζει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μαρσέιγ, μετά τη συμφωνία της CMA CGM να γίνει ο κύριος χορηγός της ομάδας για τη σεζόν 2023-2024. Ο Saadé επίσης αρνήθηκε ότι θα αναμειχθεί με την πολιτική: «Επί του παρόντος δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική, ενώ με τη Μαρσέιγ έχουμε μια στρατηγική συνεργασία και νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό», τόνισε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.