Diana Shipping: Οι τελευταίες κινήσεις ανάπτυξης του στόλου

Diana Shipping: Οι τελευταίες κινήσεις ανάπτυξης του στόλου

490
Diana Shipping: Οι τελευταίες κινήσεις ανάπτυξης του στόλου
Φωτό αρχείου: Diana Shipping

Η εταιρεία Diana Shipping Inc., εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρέλαβε πρόσφατα, μέσω θυγατρικής της, το πλοίο m/v «DSI Pyxis».

Πρόκειται για ένα ultramax χύδην ξηρού φορτίου, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2018 και έχει χωρητικότητα 60.362 dwt, ενώ αποτελεί ένα από τα εννέα σύγχρονα ultramaxes, για τα οποία η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία αγοράς τον Αύγουστο του 2022.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει ήδη υπογραφεί συμβόλαιο ναύλωσης για το εν λόγω πλοίο με την Cargill Ocean Transportation Singapore Pte. Ltd., με τους ναύλους να ανέρχονται στα $17.100 την ημέρα, αφαιρώντας μια προμήθεια 4,75% προς τρίτους. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι τα έσοδα από τη συμφωνία ναύλωσης θα ανέλθουν στα $5,13 εκατ.

Επιπλέον, το συμβόλαιο ναύλωσης θα έχει διάρκεια από δέκα έως δώδεκα μήνες και αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

Τέλος, με την απόκτηση του m/v «DSI Pyxis», η Diana Shipping Inc. κατέχει πλέον έναν στόλο 35 πλοίων χύδην ξηρού φορτίου (4 Newcastlemaxes, 11 Capesizes, 5 Post-Panamaxes, 6 Kamsarmaxes, 8 Panamaxes και 1 Ultramax), ενώ αναμένεται να παραληφθούν ακόμα οκτώ πλοία έως το τέλος του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.