Performance Shipping: Στα επτά τα δεξαμενόπλοια του στόλου

Performance Shipping: Στα επτά τα δεξαμενόπλοια του στόλου

291
Performance Shipping: Στα επτά τα δεξαμενόπλοια του στόλου

Την απόκτηση του έβδομου δεξαμενόπλοιου του στόλου της γνωστοποίησε πρόσφατα η Performance Shipping. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας, μέσω μιας θυγατρικής της, για την απόκτηση του LR2 Aframax oil product tanker «Μ/Τ Alpine Amalia», χωρητικότητας 105.304 dwt.

Το εν λόγω product tanker αποτελεί το πρώτο LR2 Aframax product tanker που εισέρχεται στον στόλο της Performance και είχε ναυπηγηθεί το 2010 από την Hyundai Heavy Industries. Το κόστος της απόκτησης είναι ίσο με $36,5 εκατ. και η παράδοση του πλοίου αναμένεται τον Νοέμβριο του 2022. Σημειώνεται ότι το «Μ/Τ Alpine Amalia» θα μετονομαστεί σε «Μ/Τ P. Aliki».

O CEO της Performance Shipping, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η εν λόγω απόκτηση σηματοδοτεί την είσοδο της Performance Shipping στην αγορά δεξαμενόπλοιων μεταφοράς διυλισμένων προϊόντων, η οποία, κατά τη γνώμη μας, απολαμβάνει ισχυρά fundamentals και θετικές προοπτικές. Επί του παρόντος, ο μέσος όρος των ημερήσιων ναύλων στη spot αγορά για τα LR2 tankers βρίσκεται άνω των $40.000».

Τέλος, οι τεχνολογικές προδιαγραφές του πλοίου συνιστούν παράγοντα αισιοδοξίας για την εταιρεία, η οποία αναμένει να ναυλώσει το πλοίο σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς ναύλους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.