Containerships: Οι ναύλοι από την Άπω Ανατολή στη Νότια Αμερική σε άνοδο

Containerships: Οι ναύλοι από την Άπω Ανατολή στη Νότια Αμερική σε άνοδο

82
Containerships: Οι ναύλοι από την Άπω Ανατολή στη Νότια Αμερική σε άνοδο

Νέα τάση έχει αναδυθεί στην αγορά των containerships εν μέσω ανόδου των ναύλων από την Άπω Ανατολή στη Νότια Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Xeneta, παρότι οι ναύλοι με αφετηρία την Άπω Ανατολή και προορισμό τη Νότια Αμερική βρίσκονται σε άνοδο, σημειώνονται σημαντικές διαφορές μεταξύ της Ανατολικής Ακτής της Νότιας Αμερικής (κατά κύριο λόγο Βραζιλία) και της Δυτικής Ακτής της Νότιας Αμερικής (κατά κύριο λόγο Χιλή, Περού και Κολομβία).

Ιστορικά, οι ναύλοι από την Άπω Ανατολή στους εν λόγω προορισμούς κυμαίνονταν σε παρόμοια επίπεδα. Όμως, εντός Ιουλίου του 2022 εκκίνησε μια τάση απόκλισης των επιπέδων των ναύλων μεταξύ των δύο routes.

1

Σε σύγκριση με τις αρχές Ιουλίου, οι ναύλοι από την Άπω Ανατολή στη Δυτική Ακτή της Νότιας Αμερικής έχουν καταγράψει άνοδο $1.360/FEU. Αντιθέτως, οι ναύλοι από την Άπω Ανατολή στην Ανατολική Ακτή της Νότιας Αμερικής έχουν καταγράψει πτώση $2.270/FEU.

Όπως σημειώνει η Xeneta, η εν λόγω εξέλιξη ενδέχεται να συνιστά απόρροια του γεγονότος ότι, εντός της θερινής περιόδου του 2022, εταιρείες τακτικών γραμμών εκκίνησαν νέες υπηρεσίες από την Άπω Ανατολή στη Δυτική Ακτή της Νότιας Αμερικής.

Φωτό: Franck Robichon/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.