Λήξη συναγερμού στην DSME και επιστροφή στις ναυπηγήσεις

    72
    Λήξη συναγερμού στην DSME και επιστροφή στις ναυπηγήσεις

    Τέλος στην απεργία στο ναυπηγείο DSME δόθηκε έπειτα από 51 ημέρες, κατόπιν συμφωνίας της διοίκησης με τους εργαζομένους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Yonhap. Η επέμβαση της διοίκησης και η σύναψη συμφωνίας με τους εργαζομένους πραγματοποιήθηκε ακριβώς πριν από την καλοκαιρινή διακοπή λειτουργίας του ναυπηγείου για δύο εβδομάδες.

    Συγκεκριμένα, 120 συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι είχαν οργανώσει ένα sit-in από τις 2 Ιουνίου στο ναυπηγείο Okpo, ενώ είχαν κάνει κατάληψη και σε ένα υπό ναυπήγηση πλοίο από τις 22 Ιουνίου.

    Οι απεργούντες εργαζόμενοι είχαν φτάσει σε μια προκαταρκτική συμφωνία με τους εργοδότες τους, η οποία περιλάμβανε μεταξύ άλλων αύξηση 4,5% των απολαβών, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις τότε απέτυχαν. Σύμφωνα με την DSME, οι ζημιές που προέκυψαν στο εν λόγω ναυπηγείο εκτιμώνται στα $608 εκατ.

    Τέλος, η λήξη της πολυήμερης απεργίας και η επιστροφή στην προγραμματισμένη λειτουργία του ναυπηγείου αποτελεί αισιόδοξο νέο για την επιβίωσή του, καθώς θα υλοποιηθούν οι καθυστερημένες παραγγελίες ναυπήγησης.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.