Το τρίπτυχο της προσφοράς πλοίων σε αριθμούς

Το τρίπτυχο της προσφοράς πλοίων σε αριθμούς

102
Το τρίπτυχο της προσφοράς πλοίων σε αριθμούς

Ανοδική σε σχέση με πέρυσι παραμένει η δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα (11-15/07) δεν καταγράφηκαν σημαντικής κλίμακας συναλλαγές, σύμφωνα με δεδομένα της Clarksons. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, 337 δεξαμενόπλοια άλλαξαν χέρια, απόρροια κυρίως της ανοδικής ναυλαγοράς.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν παραγγελίες για LR2 και MR product tankers, Kamsarmax bulkers και Ro-Pax ferries. Μέχρι στιγμής φέτος, 698 πλοία έχουν παραγγελθεί, συμπεριλαμβανομένων 260 containerships και 104 LNG carriers.

Στο μέτωπο των διαλύσεων, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα στην αγορά, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί σε Ινδία και Μπανγκλαντές. Η αισιοδοξία αυτή δεν αντανακλάται στις συναλλαγές και μέχρι στιγμής φέτος μόλις 8 εκατ. dwt έχουν σταλεί για ανακύκλωση, σύμφωνα με τα δεδομένα της Clarksons.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.