Προσάραξη Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέα

    1769
    Προσάραξη Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέα

    Oι Λιμενικές Αρχές Κέας και Λαυρίου ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του Φ/Γ-Ο/Γ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ” Ν.Π. 12421, παρουσιάζοντας ελεγχόμενη εισροή υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή άκρας “ΤΑΜΕΛΟΣ” νότια ν. Κέας.

    Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ελευσίνα για Μύκονο, με 20 επιβάτες, 11 μέλη πληρώματος και 22 Φ/Γ οχήματα. Στην περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999, ενώ από ξηράς μετέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

    Το “ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ” αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του “ΑΠΟΛΛΩΝ” και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και τα οχήματα.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ-Ο/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

    Φωτό: ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.