Προσεχώς «χιονοστιβάδα» containers στην Ευρώπη;

Προσεχώς «χιονοστιβάδα» containers στην Ευρώπη;

165
Προσεχώς «χιονοστιβάδα» containers στην Ευρώπη;

Οι αυστηρές πολιτικές που υιοθετεί το Πεκίνο προς αντιμετώπιση των εξάρσεων της πανδημίας Covid-19 επιδρούν σημαντικά στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και στην οικονομία.

Όπως αναφέρει το CNA, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, δήλωσε ότι η πολιτική που χαράσσει η Κίνα ενάντια στην πανδημία συνιστά τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Άλλωστε, σημαντικό μέρος της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής λαμβάνει χώρα στην Κίνα. Επί του παρόντος, η παραγωγή και οι αλυσίδες εφοδιασμού κινούνται με νωχελικότερους ρυθμούς. Ενδεικτικά, πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι ο ρυθμός ανόδου των κινεζικών εξαγωγών από τη Σαγκάη έχει επιβραδυνθεί στο 3,9%, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Ιούνιο του 2020.

Την ίδια ώρα, η πρόσφατη συμφόρηση των αλυσίδων εφοδιασμού στη Σαγκάη αναμένεται να οδηγήσει σε φαινόμενα ντόμινο και στις εφοδιαστικές αλυσίδες της Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του TheLoadStar, καθώς το lockdown της Σαγκάης τελειώνει, η Ευρώπη ίσως έρθει αντιμέτωπη με μια «χιονοστιβάδα» containers.

Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο πότε οι αλυσίδες εφοδιασμού της Ευρώπης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη δυνητική κρίση, όμως εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί σε διάστημα μεταξύ τριών και πέντε εβδομάδων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.