Αύξηση των projects παραγωγής συνθετικών καυσίμων

Αύξηση των projects παραγωγής συνθετικών καυσίμων

88
Αύξηση των projects παραγωγής συνθετικών καυσίμων

Η ΜΑΝ Energy Solutions ολοκλήρωσε την κατασκευή μονάδας παραγωγής μεθανόλης, η οποία προορίζεται για έναν πιλοτικό σταθμό παραγωγής συνθετικών καυσίμων (eFuels), στη νότια Χιλή. Η μονάδα βασίζεται στην τεχνολογία που έχει αναπτύξει η βρετανική εταιρεία Johnson Matthey, η οποία χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα σε συνδυασμό με πράσινο υδρογόνο που παράγεται από ηλεκτρόλυση του νερού, προκειμένου να παράγει συνθετική μεθανόλη.

Ο υπό κατασκευή σταθμός πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2022 και αναμένεται να παράγει έως και 750 μετρικούς τόνους πράσινης μεθανόλης ετησίως, τροφοδοτούμενος από αιολική ενέργεια, μεγάλο ποσοστό της οποίας θα μετατρέπεται στη συνέχεια σε ανθρακικά ουδέτερη βενζίνη.

Φωτό: Man Energy Solutions
Φωτό: Man Energy Solutions

Την κατασκευή του σταθμού Haru Oni έχει αναλάβει η χιλιανή εταιρεία HIF, σε συνεργασία με τη Siemens Energy και άλλους εταίρους, για λογαριασμό της Porsche AG.

Η Porsche σκοπεύει αρχικά να χρησιμοποιήσει τα παραγόμενα συνθετικά καύσιμα σε διάφορα έργα επίδειξης, μεταξύ άλλων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και στα Porsche Experience Centers που διαθέτει. Σε πρώτο στάδιο, ο σταθμός θα παραγάγει πιλοτικά περίπου 130.000 λίτρα συνθετικών καυσίμων, ενώ μέχρι τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας αναμένεται αύξηση της παραγωγής σε βιομηχανική κλίμακα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.