Diana Shipping: Αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων $91 εκατ.

Diana Shipping: Αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων $91 εκατ.

191
Diana Shipping: Αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων $91 εκατ.

Η Diana Shipping Inc. ανακοίνωσε την υπογραφή δανειακής συμφωνίας συνδεόμενης με τη βιωσιμότητα με την ABN AMRO Bank NV για την αναχρηματοδότηση τεσσάρων υφιστάμενων δανείων της, συνολικού ύψους 91 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για υποχρεώσεις που αφορούν χρηματοδοτήσεις των πλοίων m/v Medusa, m/v New Orleans, m/v Los Angeles, m/v Philadelphia, m/v Santa Barbara και m/v Artemis, καθώς επίσης και γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σεμίραμις Παληού, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτή τη δανειακή συμφωνία με την ABN AMRO Bank NV, η οποία είναι σύμφωνη με την πολιτική μας για τη διαχείριση των ταμειακών ροών και της λήξης των δανείων προς όφελος των μετόχων μας. Η προστιθέμενη πτυχή της αειφορίας είναι απαραίτητη όχι μόνο για την πιθανή πρόσθετη εξοικονόμηση κόστους, αλλά και γιατί συμβαδίζει με τη δέσμευση της εταιρείας για τους στόχους της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας».

Με την ολοκλήρωση της προηγουμένως ανακοινωθείσας πώλησης ενός πλοίου ξηρού φορτίου Panamax, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 36 πλοία ξηρού φορτίου χύδην (4 Newcastlemax, 12 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 10 Panamax), με συνολική χωρητικότητα περίπου 4,7 εκατ. dwt και μέσο όρο ηλικίας πλοίων τα 10,24 έτη.

Φωτό: Diana Shipping Inc.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.