Ανάπτυξη καινοτόμων φωτοβολταϊκών συστημάτων για πλοία

Ανάπτυξη καινοτόμων φωτοβολταϊκών συστημάτων για πλοία

361
Ανάπτυξη καινοτόμων φωτοβολταϊκών συστημάτων για πλοία

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την ανάπτυξη συστημάτων πρόωσης και παραγωγής ισχύος μηδενικών εκπομπών για τον ναυτιλιακό κλάδο, η εταιρεία Eco Marine Power Co. Ltd. (EMP) ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με την F-WAVE Company Limited (F-WAVE). Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων φωτοβολταϊκών συστημάτων για πλοία (Ship Integrated Photovoltaic ‒ SIPV), συνδυάζοντας την τεχνολογία εύκαμπτων φωτοβολταϊκών της F-WAVE με την εκτενή εμπειρία της EMP στο κομμάτι της ανάπτυξης ηλιακών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ισχύος για πλοία.

Οι εύκαμπτοι ηλιακοί συλλέκτες της F-WAVE χρησιμοποιούν την ξεχωριστή δομή SCAF, η οποία επιτρέπει την ασύρματη σύνδεσή τους με τα ηλεκτρόδια, ενώ παρουσιάζουν αυξημένη απόδοση σε ζεστό καιρό, χάρη στην επίδραση της ανόπτησης, σε σχέση με τους συνήθεις κρυσταλλικούς συλλέκτες, των οποίων συνήθως η απόδοση μειώνεται σε παρόμοιες συνθήκες.

Η λύση Aquarius Marine Solar Power της EMP είναι ιδανική για να ενσωματώσει την τεχνολογία εύκαμπτων ηλιακών συλλεκτών της F-WAVE, ενώ η εν λόγω τεχνολογία πρόκειται να δοκιμαστεί και στο καινοτόμο σύστημα EnergySail της EMP, που περιλαμβάνει ιστία με ηλιακούς συλλέκτες, για την αξιοποίηση τόσο της ηλιακής όσο και της αιολικής ενέργειας.

Φωτό: www.ecomarinepower.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.