BP και Equinor: Στρατηγική συνεργασία στην αιολική ενέργεια

BP και Equinor: Στρατηγική συνεργασία στην αιολική ενέργεια

98
BP και Equinor: Στρατηγική συνεργασία στην αιολική ενέργεια

Σε στρατηγικής σημασίας συνεργασία στην υπεράκτια αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ συμφώνησαν η BP και η Equinor.

Τα σχέδια των δύο ενεργειακών κολοσσών περιλαμβάνουν την αγορά από την BP ποσοστού 50% σε δύο μεγάλες περιοχές μίσθωσης στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, που κατέχει η Equinor, με το συνολικό ποσό απόκτησης δικαιωμάτων να ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια. Η νέα συνεργασία προβλέπει την κατασκευή μονάδων παραγωγής έως και 4,4 GW μέσω δύο έργων ‒Empire Wind και Beacon Wind‒ και θα επιδιώξει την από κοινού περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ.

Η ολοκλήρωση της συνεργασίας ακολουθεί την πρόσφατη ανάληψη από την BP των έργων Empire Wind 2 και Beacon Wind 1, τα οποία θα παρέχουν στη Νέα Υόρκη αιολική ενέργεια ισχύος 2,5 GW, που αποτελούν το μεγαλύτερο δίκτυο υπεράκτιων αιολικών πάρκων στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

Ο Dev Sanyal, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BP για το αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε: «Βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες από την ταχέως αναπτυσσόμενη υπεράκτια αιολική επιχείρηση της BP, συμβάλλοντας σημαντικά στους στρατηγικούς μας στόχους και αναπτύσσοντας περιουσιακά στοιχεία που θα παρέχουν μακροπρόθεσμες, σταθερές αποδόσεις.

»Συνεργαζόμενοι με την Equinor, ανυπομονούμε να αναπτύξουμε αυτά τα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ενεργειακό τομέα. Θα συνεργαστούμε με τις αρχές στη Νέα Υόρκη για να αναπτύξουμε έναν κορυφαίο κόμβο υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένου του θαλάσσιου τερματικού σταθμού South Brooklyn και του λιμένα του Άλμπανι. Η συνεργασία θα συνεχίσει να εντοπίζει νέες ευκαιρίες στις ΗΠΑ και αλλού και δεσμεύεται να παρέχει στους ανθρώπους την ενέργεια που χρειάζονται με τον τρόπο που θέλουν».

Η περιοχή εκμετάλλευσης Empire Wind, που δόθηκε στην Equinor το 2016, βρίσκεται 15-30 μίλια νοτιοανατολικά από τις ακτές του Long Island και έχει συνολική έκταση 80.000 στρέμματα. Οι δύο φάσεις ανάπτυξής του έχουν δυναμικότητα παραγωγής 2 GW. Η περιοχή Beacon Wind καλύπτει συνολική έκταση 128.000 στρεμμάτων, περίπου 20 μίλια νότια του Ναντάκετ και 60 μίλια ανατολικά του Montauk Point. Όταν αναπτυχθούν πλήρως, τα δύο έργα αναμένεται να έχουν συνολική ικανότητα παραγωγής 2,4 GW.

Φωτό: Eskil Eriksen / Equinor ASA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.