Tokyo Memorandum of Understanding: Όλα όσα απασχολούν τα κράτη της Ασίας και...

Tokyo Memorandum of Understanding: Όλα όσα απασχολούν τα κράτη της Ασίας και του Ειρηνικού

86
Tokyo Memorandum of Understanding: Όλα όσα απασχολούν τα κράτη της Ασίας και του Ειρηνικού

Η διοικούσα Επιτροπή του Tokyo Memorandum of Understanding σημείωσε, σε πρόσφατη διαδικτυακή συνάντηση των μελών της, τη σημαντική μείωση του αριθμού των επιθεωρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19. Αποφάσισε ωστόσο να δημοσιεύσει τα δεδομένα του έτους στην ετήσια έκθεση που αποστέλλεται σε μέλη και διεθνείς οργανισμούς κάθε χρόνο, με τον ίδιο τρόπο που δημοσιεύτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Επιτροπή εξέτασε επίσης ένα interim (προσωρινό) σχέδιο για συστάσεις κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, με θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή απομακρυσμένων επιθεωρήσεων PSC στην περιοχή. Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την επείγουσα ανάγκη για κατευθυντήριες γραμμές ως προς τις μεθόδους και τους τρόπους εργασίας των επιθεωρητών, συμφώνησε να ζητήσει από τα αρμόδια όργανα και τις υπηρεσίες της Γραμματείας την άμεση έγκριση όλων των οδηγιών και των υποδείξεων, αλλά και την τεχνική συνεργασία αρχών και φορέων, χρησιμοποιώντας πλέον όσο το δυνατόν περισσότερο εικονικά μέσα.

Η Επιτροπή εξέτασε επίσης την αίτηση για συμμετοχή της Καμπότζης στο καθεστώς του παρατηρητή. Σύμφωνα με τις διατάξεις του μνημονίου, η Επιτροπή συμφώνησε ομόφωνα να χορηγήσει καθεστώς παρατηρητή στην Καμπότζη.

Στην 31η συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν 21 μέλη από τις Λιμενικές Αρχές της Αυστραλίας, του Καναδά, της Χιλής, της Κίνας, των νήσων Φίτζι, του Χονγκ Κονγκ (Κίνα), της Ινδονησίας, της Ιαπωνίας, της Δημοκρατίας της Κορέας, της Μαλαισίας, των Νήσων Μάρσαλ, της Νέας Ζηλανδίας, του Παναμά, της Παπούα-Νέας Γουινέας, του Περού, των Φιλιππίνων, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊλάνδης, του Βανουάτου και του Βιετνάμ. Συμμετείχαν επίσης ως συνεργαζόμενα μέλη και παρατηρητές η Αρχή του Μεξικού του Μακάο (Κίνα), της Σαμόα, των Νήσων Σολομώντα, της Τόνγκα, της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών, άλλων PSC και του IMO.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.