Η ΖΙΜ προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές

Η ΖΙΜ προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές

238
Η ΖΙΜ προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές

Η ισραηλινή εταιρεία τακτικών γραμμών ZIM Integrated Shipping Services ετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) των μετοχών της, σύμφωνα με φάκελο που κατέθεσε στο χρηματιστήριο. Παρότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία εισαγωγής της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η εταιρεία στοχεύει στη συγκέντρωση 100εκ. δολαρίων μέσα από τη δημόσια προσφορά των μετοχών της.

H εταιρεία ZIM, το μετοχικό κεφάλαιο της οποία κατέχουν οι Kenon Holding (32%), Deutsche Bank (16,7%), Danaos Corp. (10,2%) και KSAC Europe Investments (5%), σκοπεύει μέσα από αυτή τη κίνηση, να αξιοποιήσει τα έσοδα από αυτή τη προσφορά για να στηρίξει μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρει ο φάκελος, συγκαταλέγονται επενδύσεις σε πλοία, εμπορευματοκιβώτια και άλλες ψηφιακές πρωτοβουλίες οι οποίες θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή δομή, την οικονομική ευελιξία και τους γενικούς σκοπούς της εταιρείας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή από μέρους της εταιρείας για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έρχεται σε μία στιγμή όπου ο Ισραηλινός μεταφορέας ε/κ έχει καταγράψει στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου, ρεκόρ κερδών ύψους 157,8 εκατ. δολαρίων. Θα πρόκειται μάλιστα για την πρώτη IPO εταιρείας του ναυτιλιακού κλάδου στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές μετά από αυτή της Gener8 Maritime το 2015.

Φωτό: Paul Brennan/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.