GasLog: Σε θετικά επίπεδα η ζήτηση LNG το Q1 του 2020

GasLog: Σε θετικά επίπεδα η ζήτηση LNG το Q1 του 2020

360
GasLog: Σε θετικά επίπεδα η ζήτηση LNG το Q1 του 2020

Στη δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2020 προχώρησε η GasLog Ltd. Η εταιρεία εμφάνισε ετήσιο κύκλο εργασιών $165,9 εκατ., στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι ($166,5 εκατ.).

Η εταιρεία παρουσίασε στο τρίμηνο ζημίες $39,4 εκατ., έναντι κερδών $5,9 εκατ. πέρυσι.

Η άμεση ρευστότητα της εταιρείας αγγίζει τα $252,2 εκατ., ενώ, βάσει προσυμφωνημένων ναυλοσυμφώνων, τα αναμενόμενα έσοδα για το υπόλοιπο του 2020 υπολογίζονται σε τουλάχιστον $430,0 εκατ., με charter coverage 77%.

Οι ημέρες χρήσης των πλοίων της GasLog έφτασαν τις 2.250 έναντι 2.350 για το 2019.

Ο Paul Wogan, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: «Το επιχειρηματικό μοντέλο και η στρατηγική της GasLog απέδειξαν την ανθεκτικότητά της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά τις προκλήσεις που επιβλήθηκαν από το ξέσπασμα του Covid-19. Η προληπτική μας προσέγγιση για τον μετριασμό του αντίκτυπου της επιδημίας στους ναυτικούς και στο προσωπικό μας στη στεριά επέτρεψε στην εταιρεία να παρέχει αδιάλειπτη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας, με διαθεσιμότητα στόλου κοντά στο 100%. Έχω εντυπωσιαστεί με τη βαθιά αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων μας, και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στους ναυτικούς μας για τη δέσμευση και τον επαγγελματισμό τους.

»Υπό το φως των αβεβαιοτήτων που δημιουργεί το τρέχον περιβάλλον, έχουμε λάβει μέτρα για τη βελτίωση της ρευστότητάς μας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας revolving ύψους $100,0 εκατ., καθώς και της μείωσης του μερίσματός μας για το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε $0,05/μετοχή. […] Παρόλο που το ξέσπασμα του Covid-19 δημιουργεί μια αβέβαιη προοπτική για βραχυπρόθεσμη οικονομική δραστηριότητα και ζήτηση LNG, η υποκείμενη ζήτηση διατηρήθηκε καλά το 2020 έως σήμερα και είμαι ικανοποιημένος με τη χρήση που έχουμε επιτύχει με τα πλοία μας που λειτουργούν στη spot αγορά. […] Το έργο της Αλεξανδρούπολης Floating Storage and Regasification Unit (FSRU) στη βόρεια Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία το δεύτερο και δεσμευτικό τεστ αγοράς, ένα σημαντικό ορόσημο για την έγκριση του έργου».

Η GasLog διαχειρίζεται στόλο 35 LNG πλοίων, συμπεριλαμβανομένων έξι πλοίων υπό ναυπήγηση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.