Το πρώτο LNG bunkering πλοίο της Νότιας Κορέας

Το πρώτο LNG bunkering πλοίο της Νότιας Κορέας

286
Το πρώτο LNG bunkering πλοίο της Νότιας Κορέας

Η κατασκευή του πρώτου LNG bunkering πλοίου χωρητικότητας 500 κ.μ. της Νότιας Κορέας ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ωκεανών και Αλιείας της χώρας.

Με την εφαρμογή του sulphur cap από την 1/1/2020, ο αριθμός των πλοίων που επιλέγουν το LNG για τη συμμόρφωση με τη διεθνή νομοθεσία του ΙΜΟ έχει αυξηθεί σημαντικά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση εισήγαγε το 2018 το «LNG bunkering core technology development and system construction project», που σκοπό έχει την ανάπτυξη πλοίων καύσης LNG για την πρόωσή τους.

Παράλληλα το «Coastal Vessel Custom LNG Bunkering System Development Project» προσβλέπει στην κατασκευή και στην εγκατάσταση μονάδων τροφοδοσίας πλοίων με LNG, προκειμένου η ασιατική χώρα να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση πλοίων για κατανάλωση υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ακτογραμμές της. Μάλιστα, μικρού και μεσαίου μεγέθους εγχώρια ναυπηγεία θα αναλάβουν τη ναυπήγηση 140 πλοίων κατανάλωσης LNG έως το 2025.

Το πρώτο LNG bunkering πλοίο θα κατασκευαστεί με τεχνολογία η οποία θα παράγεται εγχώρια από εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των Vessel Offshore Plant Research Institute, POSCO, EK Heavy Industries, Transgas Solution, Mytek, Valmax Technology και Seoul Line.

Η κατασκευή του πλοίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021, ενώ η έναρξη της παροχής των υπηρεσιών του είναι προγραμματισμένη για το 2023, δηλαδή έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση θαλάσσιων δοκιμών.

Φωτό: Τransgas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.