Δεξαμενόπλοιο θα κινείται αποκλειστικά με τη χρήση βιοκαυσίμου

Δεξαμενόπλοιο θα κινείται αποκλειστικά με τη χρήση βιοκαυσίμου

267
Δεξαμενόπλοιο θα κινείται αποκλειστικά με τη χρήση βιοκαυσίμου

H σουηδική διαχειρίστρια εταιρεία δεξαμενόπλοιων Stena Bulk αναμένεται, τις επόμενες εβδομάδες, να δοκιμάσει βιοκαύσιμο για την εξ ολοκλήρου πρόωση ενός από τα MR tankers του στόλου της.

Το εν λόγω βιοκαύσιμο είναι το MR1-100 bio-fuel oil, που παράγεται από μαγειρικά έλαια και το οποίο τροφοδοτεί η GoodFuels στο Ρότερνταμ. Το βιοκαύσιμο προορίζεται για την κύρια μηχανή του «Stena Immortal» και προσεχώς θα εξεταστεί η τεχνική και λειτουργική του υλοποιησιμότητα σε κανονικές συνθήκες πρόωσης.

«Πραγματοποιώντας τη δοκιμή αυτή, θέλουμε να συμβάλουμε ώστε η βιομηχανία να στραφεί σε πιο βιώσιμες λύσεις», ανέφερε ο Erik Hånell, President και CEO της Stena Bulk.

Τα βιοκαύσιμα είναι συμβατά με τα κανονικά καύσιμα, με τη διαφορά ότι παράγονται από βιομάζα ή βιολογικά απόβλητα αντί για ορυκτά καύσιμα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Stena Bulk, με τη χρήση του εν λόγω βιοκαυσίμου, η μείωση των εκπομπών CO2 εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 83%. Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι, πέραν του CO2, σημαντική μείωση αναμένει η Stena Bulk και για τις εκπομπές NOx.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.