Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες

Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες

582
Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες

Νέες κυρώσεις εναντίον επτά εταιρειών με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στην αγορά, πώληση και μεταφορά πετροχημικών του Ιράν, επέβαλε πρόσφατα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μεταξύ των επτά αυτών εταιρειών είναι και οι κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες Sea Charming Shipping Company και Aoxing Ship Management. Oι νέες κυρώσεις έρχονται ως συνέχεια αυτών που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον στις επίσης κινεζικές Pamchel Trading Beijing και Hongyuan Marine, με την κατηγορία ότι αγόραζαν και εμπορεύονταν μεταλλεύματα από την ιρανική Esfahan Mobarakeh Steel.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε πλοία της COSCOμε την ίδια ακριβώς κατηγορία, με αποτέλεσμα ένας στόλος 50 δεξαμενόπλοιων να εξέλθει της αγοράς και η ναυλαγορά να ανέλθει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τέλος να σημειωθεί ότι Κίνα και Ιράν έχουν μακροχρόνιους εμπορικούς δεσμούς με την πρώτη να αποτελεί έναν από τους κυριότερους εισαγωγείς ιρανικού πετρελαίου. Το 2019, δε, η Κίνα εισήγαγε 14,77 εκατ. τόνους πετρελαίου από το Ιράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.