Αναστέλλεται η λειτουργία ΣΕΜΠΟ στο Χιούστον

    112
    Αναστέλλεται η λειτουργία ΣΕΜΠΟ στο Χιούστον

    Η Αρχή του λιμένα Xιούστον στις ΗΠΑ ενημερώθηκε χθες, Τετάρτη 18 Μαρτίου, ότι εργαζόμενος που απασχολείται στους τερματικούς εμπορευματοκιβωτίων Barbours Cut και Bayport βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

    Συνεπώς η αρμόδια αρχή αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των δύο τερματικών μέχρι νεοτέρας ενώ αναμένεται σύντομα έρευνα για το περιστατικό, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού λιμένα.

    Από την άλλη, οι υπόλοιπες δημόσιες εγκαταστάσεις του λιμένα του Χιούστον παραμένουν ανοικτές ενώ και το Κανάλι του Χιούστον και οι  200 και πλέον ιδιωτικοί τερματικοί που απαρτίζουν το λιμάνι  θα λειτουργούν κανονικά, τουλάχιστον προσώρας.

    «Η υγεία και η ασφάλεια εργαζομένων, πελατών αλλά και της κοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα. Η Αρχή παραμένει σε ανοικτή επικοινωνία με τις υγειονομικές αρχές και θα πραγματοποιηθεί έρευνα», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

    Ήδη σχολιαστές σε εταιρείες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αναφέρουν ότι o αντίκτυπος από αυτή την απόφαση δεν θα είναι αμελητέος αφού τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων  θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους λιμένες για φορτοεκφόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων τους με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στην παράδοση αλλά και παραλαβή φορτίων και την συμφόρηση σε πολλούς τερματικούς σταθμούς της περιοχής.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.