Eπέκταση της Wärtsilä στην κινεζική αγορά

Eπέκταση της Wärtsilä στην κινεζική αγορά

197
Eπέκταση της Wärtsilä στην κινεζική αγορά

Το σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (EGC) του ομίλου Wärtsilä έλαβε ‘Εγκριση Τύπου από τον Κινεζικό Νηογνώμονα (CCS) έπειτα από μια παραγγελία που έγινε από το ναυπηγείο Dalian Shipbuilding Industry για την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος στο υπό κατασκευή VLCC πλοίο ‘New Treasure’. Το πλοίο ναυπηγείται για την Associated Maritime Company η οποία εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και αποτελεί μέρος του ομίλου China Merchants Energy Shipping, που διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο VLCC πλοίων στην Κίνα.

Έπειτα από την εγκατάσταση του συστήματος στο πλοίο ‘New Treasure’, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές πλήρους κλίμακας και τα σχετικά δεδομένα ελέγχθηκαν από το Dalian Maritime University . Η διαδικασία περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον έλεγχο του σχεδιασμού καθώς και της διαδικασίας κατασκευής του πύργου του scrubber, προκειμένου να εξακριβωθεί ότι όλα είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του CCS.

Με τη συγκεκριμένη έγκριση η Wärtsilä κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εισαγωγή του εν λόγω συστήματος καθαρισμού καυσαερίων στην κινεζική αγορά. Ο Jan Othman, Διευθυντής του τμήματος Exhaust Treatment της Wärtsilä Marine, δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια επιτυχία η οποία επικυρώνει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων της Wärtsilä. Έχοντας πλέον την ‘Εγκριση Τύπου από τον CCS, μπορούμε να εγκαταστήσουμε το εν λόγω προϊόν σε οποιοδήποτε πλοίο είναι ταξινομημένο στον CSS, χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιούνται περαιτέρω δοκιμές εκπομπών.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.