Το λιμάνι του Κιέλου στοχεύει να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο...

Το λιμάνι του Κιέλου στοχεύει να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο eco-friendly λιμάνια παγκοσμίως

108
Το λιμάνι του Κιέλου στοχεύει να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο eco-friendly λιμάνια παγκοσμίως

Ο λιμένας του Κιέλου εγκαινίασε πρόσφατα έναν χερσαίο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τα πλοία, συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πολιτικό φορέα του κρατιδίου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας, πλέον τα μεγάλα υδριβικά ferries της Color Line, αλλά και όσα πλοία είναι κατάλληλα εξοπλισμένα, θα μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια από το λιμάνι του Κιέλου.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η μείωση των αέριων ρύπων από τα πλοία τόσο κατά τον χρόνο που πραγματοποιούν πλόες όσο και κατά τον ελλιμενισμό τους.

Από την πλευρά του ο δρ Dirk Claus, διευθύνων σύμβουλος του λιμένα του Κιέλου, επεσήμανε ότι στόχος αποτελεί για το μέλλον το 60% των ενεργειακών αναγκών των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι του Κιέλου να καλύπτεται από χερσαίες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο το λιμάνι του Κιέλου τα προσεχή χρόνια εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον λιμάνια του κόσμου, ενώ στόχος του Κιέλου γενικά είναι να απεξαρτηθεί πλήρως από τον άνθρακα έως το 2050.

Φωτο: Port of Kiel

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.