Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά των chemical tankers

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά των chemical tankers

129
Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά των chemical tankers

H αγορά των chemical tankers θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία έως και το 2021 με την εκτιμώμενη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά τονάζ, σημειώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η διαχειρίστρια εταιρεία Odfjell με αφορμή τον οικονομικό της απολογισμό για το α’ τρίμηνο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα η Odfjell εκτιμά ότι η ανάπτυξη του στόλου των chemical tankers θα αγγίξει το 2% ετησίως έως το 2021 ενώ η αντίστοιχη αύξηση της ζήτησης θα ανέλθει στο 5%, ιδιαίτερα μετά την έναρξη λειτουργίας νέων υποδομών εξαγωγής μεθανόλης τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Μέση Ανατολή.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Odfjell κατά το α’ τρίμηνο του έτους, το οποίο παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από εποχικότητα, η εν λόγω αγορά παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης κυρίως λόγω των αυξημένων εξαγωγών από τις ΗΠΑ και τις χώρες της Μ. Ανατολής ενώ και η προσφορά νέου τονάζ κρίνεται υποτονική.

Όπως σημείωσε ο Kristian Mørch, CEO της Odfjell, η αγορά των chemical tankers βελτιώθηκε σημαντικά κατά το α’ τρίμηνο του έτους, μία τάση η οποία εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί ως απόρροια των δυνάμεων της προσφοράς και ζήτησης.

Τέλος στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι παραδόσεις νεότευκτων chemical tankers κατά το β’ τρίμηνο του 2019 εκτιμώνται στις 8 σε σύγκριση με τις 18 του αντίστοιχου διαστήματος πέρσι, εξέλιξη άκρως θετική για την αγορά.

Φωτο: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.