Σαουδική Αραβία: Πτώση στην πετρελαϊκή της παραγωγή

Σαουδική Αραβία: Πτώση στην πετρελαϊκή της παραγωγή

86

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να παράγει σε ημερήσια βάση περίπου 9,8 εκατ. βαρέλια πετρελαίου τον ερχόμενο Μάρτιο, περίπου 500.000 βαρέλια λιγότερο συγκριτικά με την περίοδο προ της συμφωνίας του ΟPEC για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας του OPEC η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας ορίζεται στα 10,3 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να είναι κατά 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα μικρότερη συγκριτικά με την αντίστοιχη παραγωγή της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο, μήνας που είχε καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ στην πετρελαϊκή της παραγωγή.

Αναφορικά με τις εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται ότι θα κυμανθούν στα 6,9 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον ερχόμενο Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business.

Την ίδια ώρα ο υπουργός ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid A. Al-Falih, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο το οποίο ενδεχομένως καταστήσει τον OPEC ευάλωτο σε αγωγές που αφορούν αθέμιτες- αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.