Σημαντική ενίσχυση του εμπορικού στόλου του Πακιστάν

Σημαντική ενίσχυση του εμπορικού στόλου του Πακιστάν

145
Σημαντική ενίσχυση του εμπορικού στόλου του Πακιστάν

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ του Πακιστάν, μετά την πρόσφατη αγορά νέων πλοίων από την Pakistan National Shipping Corporation (PNSC), η δια θαλάσσης μεταφορική ικανότητα της χώρας διπλασιάστηκε, με το συνολικό τονάζ του κρατικού κολοσσού να αγγίζει τους 700.000 τόνους.

Για να καλυφθούν μάλιστα οι ανάγκες στελέχωσης των νέων πλοίων, το Υπουργείο Λιμένων και Ναυτιλίας του Πακιστάν, σε συνεργασία με τη Ναυτική Ακαδημία της χώρας (Pakistan Marine Academy), συναποφάσισαν την εκπαίδευση 50 νέων δοκίμων αξιωματικών Ε.Ν. κατά το μήνα Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, η αγορά νέων πλοίων από την κρατική PNSC, οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση της αγροτικής παραγωγής του Πακιστάν, η οποία ενισχύει τις μεταφορικές ανάγκες της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση της αγροτικής παραγωγής του Πακιστάν προέρχεται, ως επί το πλείστων, από την σημαντική αύξηση της παραγωγής της ζάχαρης, η οποία άγγιξε τους 210.278 τόνους κατά το διάστημα Ιούλιο- Νοέμβριο 2016, σε σχέση με τους 8.148 τόνους το ίδιο διάστημα το 2015, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 2.481%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.