ΕΕ και Ιαπωνία δείχνουν το δρόμο για το ελεύθερο εμπόριο

ΕΕ και Ιαπωνία δείχνουν το δρόμο για το ελεύθερο εμπόριο

109
ΕΕ και Ιαπωνία δείχνουν το δρόμο για το ελεύθερο εμπόριο

Επιχειρηματικοί φορείς στο εσωτερικό της ΕΕ χαιρέτισαν την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας η οποία υπεγράφη την Τρίτη 17 Ιουλίου, χαρακτηρίζοντας την ως ξεκάθαρο μήνυμα έναντι στον προστατευτισμό.

H συμφωνία ΕΕ- Ιαπωνίας αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους οικονομικούς συνασπισμούς παγκοσμίως, καθώς θα αποτελέσει το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Ο Pierre Gattaz, Πρόεδρος της BusinessEurope, αναφερόμενος στην εν λόγω συμφωνία τόνισε ότι αποτελεί ορόσημο για το διεθνές εμπόριο το οποίο βρίσκεται υπό πίεση το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα επεσήμανε ότι θα ανοίξει το δρόμο για πολλές οικονομικές συνεργασίες, ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη με την κίνηση αυτή δείχνει ότι αποτελεί πρεσβευτή του ελεύθερου εμπορίου.

Από την άλλη πλευρά και η DIGITALEUROPE χαιρέτισε την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Γενική Διευθύντρια της, Cecilia BonefeldDahl, να σημειώνει ότι η ΕΕ και η Ιαπωνία στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την αποκατάσταση του ελεύθερου εμπορίου παγκοσμίως.

Τέλος και η Agri-Food Chain της ΕΕ «βλέπει» σημαντικές ευκαιρίες για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων με έναν από τους κυριότερους εταίρους της ΕΕ κυρίως όσον αφορά την αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων προς την Ασία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.