Το Μεξικό «δείχνει τα δόντια του» στις ΗΠΑ

Το Μεξικό «δείχνει τα δόντια του» στις ΗΠΑ

75
Το Μεξικό «δείχνει τα δόντια του» στις ΗΠΑ

Μία νέα ενδεχόμενη επιβολή εμπορικών κυρώσεων από πλευράς ΗΠΑ προς τον Μεξικό, θα έχει σαν αποτέλεσμα η χώρα της Κεντρικής Αμερικής να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικού καλαμποκιού και σόγιας οι οποίες ανέρχονται στα $4 δις ετησίως.

Αυτά αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Μεξικανούς αξιωματούχους, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι το προηγούμενο διάστημα το Μεξικό ανταπέδωσε άμεσα τις εμπορικές κυρώσεις που επέβαλε ο Πρόεδρος Τραμπ αναφορικά με τις εισαγωγές μετάλλων, επιβάλλοντας με τη σειρά του δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων όπως χάλυβα, μήλων και χοιρινού κρέατος.

Επισημαίνεται ότι η επιβολή δασμών από πλευράς Μεξικό σε αμερικανικά αγροτικά προϊόντα θα έπληττε όχι μόνο τις ΗΠΑ, για τις οποίες το Μεξικό αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα καλαμποκιού, αλλά και τον αγροτικό τομέα στο εσωτερικό της ίδιας της χώρας. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη αυξηθεί οι εισαγωγές σιτηρών από την Αργεντινή και τη Βραζιλία με στόχο να περιοριστεί ο αντίκτυπος από μια τέτοια «σύγκρουση».

Ο επικεφαλής Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Ανάπτυξης του Μεξικό, κ. Bosco de la Vega, τόνισε τέλος σε μέσα της χώρας του ότι οι δασμοί αυτοί θα αφορούν κυρίως εισαγωγές καλαμποκιού από τις περιοχές του Μιζούρι, του Κάνσας, της Αϊόβα και της Νεμπράσκα, που υποστήριξαν ένθερμα την υποψηφιότητα Τραμπ στις εκλογές του 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.