Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο

Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο

632
Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό σε επίσημη ανακοίνωσή του ενημέρωσε πριν από λίγη ώρα ότι το αντιτορπιλικό «USS John S McCain», ενώ κατευθυνόταν «προς επίσκεψη ρουτίνας» προς τη Σιγκαπούρη με 338 μέλη πληρώματος, συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο «Alnic MC», μήκους 183 μέτρων. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το αμερικανικό αντιτορπιλικό έχει υποστεί ζημίες στην πίσω αριστερή πλευρά.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν πέντε ναύτες του αντιτορπιλικού «USS John S McCain», οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Παράλληλα, διεξάγεται ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς αγνοούνται δέκα ναύτες. Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν σκάφη, ελικόπτερα καθώς και ρυμουλκά από τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία αλλά και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το αντιτορπιλικό πλέει μόνο του προς το πλησιέστερο λιμάνι χωρίς την βοήθεια σωστικών.

Ο αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων, στρατηγός Τζον Ρίτσαρντσον δήλωσε πως «προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος».

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την δεύτερη σύγκρουση αμερικανικού πολεμικού με εμπορικό πλοίο, καθώς μόλις στα μέσα του περασμένου Ιουνίου το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Fitzgerald» συγκρούστηκε με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο επτά ναυτών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/DESMOND FOO/THE STRAITS TIMES

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.