Αυξημένες οι εξαγωγές της Ιαπωνίας

Αυξημένες οι εξαγωγές της Ιαπωνίας

39
Αυξημένες οι εξαγωγές της Ιαπωνίας

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας σε Κίνα και ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση για όγδοο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας στις δύο χώρες αυξήθηκαν κατά 13,4% σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας σε αξία τα $59 δις. Ο λόγος για τις αυξημένες εξαγωγές είναι η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της Ιαπωνίας.

Πιο αναλυτικά, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα προϊόντων της, αυξήθηκαν κατά 17,6% τον περασμένο Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2016, ενώ οι εξαγωγές της χώρας προς τις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 11,5% συγκριτικά με πέρυσι.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, την ίδια περίοδο, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας, αξίας $54,9 δις, σημείωσαν άνοδο ύψους 16,3%, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να ανέρχεται σε $4 δις περίπου.

Η Ιαπωνία εισήγαγε αυξημένες ποσότητες πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι περισσότεροι από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της έχουν σταματήσει μετά την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.