Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με εμπορικό πλοίο κοντά στις ιαπωνικές ακτές

Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με εμπορικό πλοίο κοντά στις ιαπωνικές ακτές

2295
Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με εμπορικό πλοίο κοντά στις ιαπωνικές ακτές

Νωρίς το ξημέρωμα του Σαββάτου ανακοινώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αλλά και την Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, πως το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Fitzgerald» συγκρούστηκε με το «ACX Crystal» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, υπό σημαία Φιλιππίνων (29.060 gt), στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα 56 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γιοκοσούκα (Tokyo Bay).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, όπως ανακοινώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, από τη σύγκρουση επτά μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλικού αγνοούνται, ενώ τουλάχιστον τρεις ναύτες έχουν τραυματιστεί. Η ιαπωνική Ακτοφυλακή, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως από τη σύγκρουση έχει προκληθεί εισροή υδάτων στο αμερικανικό πολεμικό σκάφος, αλλά προς το παρόν δεν κινδυνεύει να βυθιστεί. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ήταν σε θέση να συνεχίσει τον πλου του προς το πλησιέστερο λιμάνι.

Οι τραυματίες από το αντιτορπιλικό έχουν ήδη μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο των ΗΠΑ στη Yokosuka, με την κατάστασή τους να αναφέρεται ως σταθερή.

Το αντιτορπιλικό έχει υποστή ζημία στην δεξιά πλευρά του, τόσο επάνω όσο και κάτω από την ίσαλο γραμμή, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του 7ου Στόλου. Οι ζημιές είναι εμφανείς ακριβώς δίπλα στα συστήματα ραντάρ Aegis και πίσω από τους σωλήνες κάθετης εκτόξευσης πυραύλων.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε τη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλοίων. Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν τη σύγκρουση στη μεγάλη κυκλοφορία εμπορικών πλοίων, ιδίως μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στην περιοχή του Κόλπου του Τόκιο, καθώς δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων της χώρας, βρίσκονται εκεί, του Τόκιο και της Γιοκοχάμα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JAPAN COAST GUARD

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.