MOL και MES συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέας γενιάς συστημάτων παρακολούθησης και...

MOL και MES συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέας γενιάς συστημάτων παρακολούθησης και υποστήριξης πλοίων

67
MOL και MES συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέας γενιάς συστημάτων παρακολούθησης και υποστήριξης πλοίων

Η εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία με την Mitsui Engineering & Shipbuilding Co., Ltd. (MES) για την από κοινού ανάπτυξη νέας γενιάς συστημάτων παρακολούθησης και υποστήριξης πλοίων, για πρακτικές εφαρμογές και εμπορευματοποίηση.

Βασισμένη σε δεδομένα πραγματικού χρόνου, για παράδειγμα δεδομένα πλοήγησης και μηχανημάτων τα οποία συλλέγονται από μονάδες συλλογής δεδομένων (προϊόντα της MES), η κοινή αυτή ανάπτυξη θα περιλαμβάνει το εν λόγω σύστημα παρακολούθησης και υποστήριξης πλοίων, το οποίο θα χρησιμοποιεί την λειτουργική εμπειρία της MOL καθώς και την τεχνολογική εμπειρία της MES, μαζί με Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT) και “Ολοκληρωτές” Συστημάτων Πληροφορικής. Επιπλέον, τα λεγόμενα Big Data πρόκειται να αναλυθούν από διάφορες πτυχές.

Όλα αυτά θα ενισχύσουν τις προσπάθειες της MOL για «πρόληψη των θαλάσσιων συμβάντων», «πρόληψη βλαβών του εξοπλισμού» και «βελτιστοποίηση της οργάνωσης της κυκλοφορίας των πλοίων», μέσω της ενσωμάτωσης συνιστωσών που σχετίζονται με τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών, όπως για παράδειγμα την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ).

Οι MOL και MES συμμετέχουν, επίσης, και σε ένα έργο έρευνας και ανάπτυξης που αφορά ένα σύστημα Αυτόνομων Θαλάσσιων Μεταφορών, σκοπός του οποίου είναι η καθιέρωση θαλασσίων οδών για τα αυτόνομα πλοία, κάτι το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει ασφαλέστερες και αποδοτικότερες θαλάσσιες μεταφορές.

Φωτό: MOL Europe B.V./YouTube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.