Σταθερότητα στα dry και τα wet την προηγούμενη εβδομάδα

Σταθερότητα στα dry και τα wet την προηγούμενη εβδομάδα

83
Σταθερότητα στα dry και τα wet την προηγούμενη εβδομάδα

Dry
Η δραστηριότητα των Capes στην περιοχή του Ατλαντικού παρέμεινε σταθερή κυρίως από την Βραζιλία προς την Κίνα, παρά την έλλειψη φορτίων στην Ανατολή. Οι ναύλοι στα capes για χρονοναύλωση 12 μηνών άγγιξαν τα $15.000 ανά ημέρα.
Στα Panamax παρατηρήθηκε πτώση ναύλων τόσο για ναύλωση αναά ταξίδι όσο και για χρονοναύλωση. Ενδεικτικά για χρονοναύλωση ενός έτους οι ναύλοι κυμαίνονται πέριξ των $10.750 ανά ημέρα ενώ στην περιοχή του Ατλαντικού μπορεί να φτάσουν και τα $11.000 ανά ημέρα.
Σε ότι αφορά τα Supramax, οι ναύλοι κυμαίνονται στα $8.500 ανά ημέρα για βραχυχρόνιες χρονοναυλώσεις έξι μηνών, καθώς το ράλι που είχε παρατηρηθεί στις μεταφορές άνθρακα χάνει τη δυναμική του. Στην περιοχή του Ατλαντικού τα Supramaxes μπορούν να πετύχουν ακόμα και $9.400 ανά ημέρα.
Alibra Dry TC Rates wk11 jpg copy

WET
H τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έπειτα από την έκθεση του OPEC η οποία διαπιστώνει ότι οι εξαγωγές από τη Βόρεια Αμερική στην ουσία ακυρώνει τους σχεδιασμούς του OPEC για μείωση της υπερπροσφοράς που υπάρχει στην αγορά. Η σταθερή αύξηση της παραγωγής των Η.Π.Α. σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη παραγωγή του Καναδά, απειλούν να καταστήσουν χωρίς αντίκρυσμα την απόφαση του OPEC για μείωση της παραγωγής. Ήδη το Brent μειώθηκε στα %51,90 ανά βαρέλι, ενώ σημασία έχει να δούμε αν η Σαουδική Αραβία θα κατορθώσει να εξισορροπήσει την αγορά πετρελαίου, όντας η ηγέτιδα χώρα του OPEC.
Σε ότι αφορά τα προϊόντα πετρελαίου, τα MRs μπορούν να επιτύχουν ναύλο λίγο πάνω από τα $12,500 για χρονοναύλωση ενός έτους, ενώ ο ναύλος για τα LR2 γι την ίδια χρονική περίοδο κυμαίνεται πέριξ των $16.000 ανά βαρέλι.
Στη ναυλαγορά του αργού πετρελαίου, τα Aframaxes μπορούν να πετύχουν ναύλο $15.850 $16.000 για χρονοναυλώσεις ενός και δύο ετών αντίστοιχα.
Δημιουργία εικόνας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.