Ο θαλάσσιος τουρισμός μετατρέπει την Κέρκυρα σε προορισμό όλων των εποχών

Ο θαλάσσιος τουρισμός μετατρέπει την Κέρκυρα σε προορισμό όλων των εποχών

228
Ο θαλάσσιος τουρισμός μετατρέπει την Κέρκυρα σε  προορισμό όλων των εποχών

Σταθερή θα παραμείνει η πορεία στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και το μήνα Οκτώβριο με 60 προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αναμένοντας περίπου 85.000 επιβάτες. Φθάνοντας και επίσημα στη λήξη της τουριστικής σεζόν η αγοραστική κίνηση από τους επισκέπτες κρουαζιέρας θα ενισχύσει την τοπική αγορά επιβεβαιώνοντας ότι ο θαλάσσιος τουρισμός μετατρέπει την Κέρκυρα σε προορισμό όλων των εποχών / «All – Season Destination / Tourism».
Για τον Οκτώβριο 2 και 3 κρουαζιερόπλοια θα ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας σε καθημερινή βάση. Ειδικότερα το 1ο δεκαπενθήμερο θα δέσουν 31 κρουαζιερόπλοια και το 2ο δεκαπενθήμερο 29.
Ανάμεσα στις ημέρες που ξεχωρίζουν με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση είναι :
• η Τρίτη 11.10 με 5Κ/ζ & 6.000 επιβάτες,
• η Δευτέρα 24.10 με 4Κ/ζ & 4.000 επιβάτες
• η Παρασκευή 28.10 με 3Κ/ζ & 4.500 επιβάτες.

Από τα επίσημα μέχρι τώρα στοιχεία του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. άκρως ενθαρρυντική είναι και η πρόβλεψη για τη νέα σεζόν (2017) καθώς υπάρχει η προσδοκία οι προσεγγίσεις ΚΖ να ξεπεράσουν τις 380 οπού έχουν καταγραφεί έως σήμερα με προσδοκία άνω των 650.000 επιβατών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.