Ο ευρωπαϊκός χειμώνας αυξάνει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της Ρωσίας

Ο ευρωπαϊκός χειμώνας αυξάνει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της Ρωσίας

6
Ο ευρωπαϊκός χειμώνας αυξάνει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της Ρωσίας

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, που αφορούν τις εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς τρίτες χώρες (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα Κράτη της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών- CIS) καταγράφεται μια αύξηση 16% από έτος σε έτος από την 1η Οκτωβρίου έως 15 και ανήλθαν σε 1,1 δις κυβικά μέτρα. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από την Gazprom, και μεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
“Οι ευρωπαίοι καταναλωτές είναι πλέον εξαιρετικά ενεργoί ως προς την προετοιμασία για το χειμώνα. Μια διαφορετική κατάσταση παρατηρείται στην Ουκρανία,” επισήμανε στο πρακτορείο TASS ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gazprom κ. Αλεξέι Μίλερ.
Ειδικότερα, το πρακτορείο TASS αναφέρει ότι το ρωσικό φυσικό αέριο το οποίο εξήχθη κατά τη συγκεκριμένη περίοδο αναφοράς αυξήθηκε κατά 25,7% προς τη Γερμανία, 25,6% προς την Ιταλία, 32,1% προς το Ηνωμένο Βασίλειο, 63,5% προς την Αυστρία, 9,9% προς τη Γαλλία, 15,4% προς τη Βουλγαρία, 18,7% προς την Ελλάδα, 83,8% προς την Ολλανδία και 3,3% προς τη Δανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.