Εκρήξεις στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης – Τουλάχιστον 28 νεκροί και...

Εκρήξεις στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης – Τουλάχιστον 28 νεκροί και 60 τραυματίες

498
Εκρήξεις στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης –  Τουλάχιστον 28 νεκροί και 60 τραυματίες

Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά μέσα της Τουρκίας, τουλάχιστον δύο εκρήξεις στον εξωτερικό χώρο των αφίξεων, αναχωρήσεων και του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων συγκλόνισαν το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης γύρω στις 22:00 ώρα Ελλάδος.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε λίγο πριν τις 23:00, πως τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την επίθεση στο κεντρικό αεροδρόμιο της Τουρκίας.
Όπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για διπλή επίθεση αυτοκτονίας, ενώ έχει αναφερθεί και ανταλλαγή πυροβολισμών.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 4 οπλισμένοι άνδρες μετά τις επιθέσεις έτρεξαν να διαφύγουν προς τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του αεροδρομίου.
Έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος επιβατών, προσωπικού αλλά και οχημάτων στο αεροδρόμιο, ενώ προς το παρόν δεν πραγματοποιούνται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών, ενώ οι εισερχόμενες πτήσεις προωθούνται σε γειτονικά αεροδρόμια.
Οι αναφορές, επίσης, για τραυματίες είναι πολλές -τουλάχιστον 60 άτομα- ενώ πολλοί εξ αυτών μεταφέρονται σε νοσοκομεία με τα ταξί που βρίσκονται παρόντα στο αεροδρόμιο, πριν καν καταφτάσουν τα ασθενοφόρα που έχουν κληθεί.
Να σημειώσουμε ότι ειδικά για την ελληνική τουριστική βιομηχανία το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη έχει βαρύνουσα σημασία.
Και ο λόγος είναι ότι η Turkish Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας, συνδέει την Αθήνα με το μεγάλο αεροπορικό κόμβο της Κωνσταντινούπολης, με πολλές πτήσεις σε ημερήσια βάση, διακινώντας πολλούς τουρίστες αλλά και επιχειρηματίες προς την Ελλάδα από τις χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, δύο αγορές πολύ σημαντικές για το τουριστικό μας συνάλλαγμα. Επίσης, το χτύπημα στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης μπορεί να έχει μεγάλες, αρνητικές συνέπειες και για την αγορά κρουαζιέρας στην χώρα μας.
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ώρα αποτελεί ώρα αιχμής για το αεροδρόμιο, κυρίως λόγω των ανταποκρίσεων από Ευρώπη προς Άνω Ανατολή, ενώ το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» αποτελεί και έναν από τους πλέον σημαντικούς αεροπορικούς κόμβους που επιλέγουν και οι ναυτικοί για τη μετακίνησή τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SEDAT SUNA

 

Explosion in Istanbul

Explosion in Istanbul

Explosion in Istanbul

Explosion in Istanbul

Explosion in Istanbul

Explosion in Istanbul

Explosion in Istanbul

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.