To Βλαντιβοστόκ εξελίσσεται σε νέο κόμβο του ασιατικού Βορρά

To Βλαντιβοστόκ εξελίσσεται σε νέο κόμβο του ασιατικού Βορρά

180
To Βλαντιβοστόκ εξελίσσεται σε νέο κόμβο του ασιατικού Βορρά

Iκανοποιημένος φαίνεται να είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν με την έκβαση του μεγαλόπνοου οράματός του για την ανάπτυξη της ανατολικής Σιβηρίας: 29 εταιρείες, με έργα ύψους 1,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ έχουν ήδη λάβει τη σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας στον ελεύθερο λιμένα του Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS Το ελεύθερο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ είναι ήδη ανοικτό και τα νέα έργα είναι μόνο η αρχή μιας μακράς πορείας δήλωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Υuri Trutnev.
Η περιφέρεια Primorsky θεωρεί ότι ο συνολικός όγκος των ιδιωτικών επενδύσεων θα υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια ρούβλια ($ 1.450.000.000) ενώ τα έργα περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός τερματικού σταθμού άνθρακα για την εξαγωγή ρωσικών ορυκτών πόρων σε χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, ενώ άλλες βιομηχανίες της περιοχής ειδικεύονται στην κατασκευή ανελκυστήρων, ηλεκτρικών ειδών, ποδηλάτων, πλακών από οπλισμένο σκυρόδεμα, πλαστικών, κλπ. Τα έργα αναμένεται να συμβάλουν στη δημιουργία έως και 3.000 νέων θέσεων εργασίας.
Η ελεύθερη ζώνη του λιμένα στο Βλαδιβοστόκ ιδρύθηκε στις 12 Οκτωβρίου και “αγκαλιάζει” 15 δήμους στην περιφέρεια Primorsky, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων υδάτων τους, με συνολική έκταση 28.400 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ο πληθυσμός της περιοχής είναι 1,4 εκατομμύρια κάτοικοι. Η ελεύθερη ζώνη του λιμένα απολαμβάνει έναν ειδικό δασμολογικό καθεστώς με αφορολόγητες εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.