Helgoland: Tο πρώτο γερμανικό επιβατηγό πλοίο που κινείται με LNG

Helgoland: Tο πρώτο γερμανικό επιβατηγό πλοίο που κινείται με LNG

203
Helgoland: Tο πρώτο γερμανικό επιβατηγό πλοίο που κινείται με LNG

Το πρώτο γερμανικό επιβατηγό πλοίο, που κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) πραγματοποίησε πρόσφατα το παρθενικό του ταξίδι, αφού πρώτα έλαβε το όνομα «Helgoland» (Ελιγολάνδη) σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Κάτω Σαξονίας Cuxhaven στις 11 του Δεκεμβρίου.
Το πλοίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο γερμανικό ναυπηγείο Fr. Fassmer στην Βρέμη, και ανήκει στην γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία «Cassen Eils GmbH». Το επιβατηγό πλοίο έχει μήκος 83 μέτρα και πλάτος 12,6 και θα εξυπηρετήσει την γραμμή Cuxhaven – Ελιγολάνδη. Να σημειωθεί ότι το πλοίο θα πλέει κοντά στο εθνικό πάρκο της Θάλασσας του Βάντεν (Wadden Sea National Park), που ήδη από το 2009 έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και είναι κατά συνέπεια μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη οικολογικά περιοχή.
Λόγω της ανάγκης για ελαχιστοποίηση των εκπομπών καυσαερίων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή το «Helgoland» θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το LNG, καθώς διαθέτει δύο εννεακύλινδρες, μέσης ταχύτητας μηχανές διπλού καυσίμου Wärtsilä 20DF.
Ο Δρ. Bernhard Brons, διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας AG EMS και της θυγατρικής της Cassen Eils GmbH, δήλωσε ότι ο ίδιος και το προσωπικό των εταιρειών είναι «πολύ υπερήφανοι που ξεκινούν τα ταξίδια του πρώτου νεότευκτου γερμανικού επιβατηγού πλοίου που θα λειτουργεί με LNG». Και συνέχισε λέγοντας ότι «σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα ντίζελ, το «Helgoland» θα παράγει 20% λιγότερο CO₂, 90% λιγότερο NΟx, ενώ θα έχει σχεδόν μηδενικές εκπομπές σε SΟx και σωματίδια».
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πλάνα από το νέο επιβατηγό πλοίο, που κινείται με LNG, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Cuxhaven της Κάτω Σαξονίας.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.
https://www.youtube.com/watch?v=AJUzl3XR8G0

Φωτό: http://www.shipandoffshore.net/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.