Η Γερμανία προωθεί την χρήση του LNG στον χώρο των logistics

Η Γερμανία προωθεί την χρήση του LNG στον χώρο των logistics

149
Η Γερμανία προωθεί την χρήση του LNG στον χώρο των logistics

Στις αρχές του Δεκεμβρίου υπεγράφη στο Βερολίνο μία συμφωνία για τη σύσταση μίας Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την προώθηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως κύριου καυσίμου στη γερμανική αγορά. Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του German Energy Agency (dena), της German Association for Gas and Water (DVGW) και της πρωτοβουλίας των γερμανικών βιομηχανιών Future ERDGAS και θέτει τις βάσεις για μία στενότερη συνεργασία μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων, των φορέων εκμετάλλευσης πρατηρίων καυσίμων, καθώς και των βιομηχανιών φυσικού αερίου και βιοαερίου.
Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας έχουν θέσει ως στόχο να εργαστούν απο κοινού προς την κατεύθυνση της άρσης των υφιστάμενων εμποδίων εισαγωγής του LNG στην γερμανική αγορά, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις προς την γερμανική κυβέρνηση. Μεταξύ των προτάσεων είναι η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών διανομής φυσικού αερίου (τερματικοί σταθμοί και δίκτυο αγωγών) αλλά και η κατασκευή νέων καθώς και η πληροφόρηση του επιχειρηματικού κοινού αλλά και των Γερμανών καταναλωτών για τα ωφέλη που θα έχουν από τη χρήση του φυσικού αερίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI) έχει εκφράσει την διάθεσή του για συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας. Μάλιστα ο Norbert Barthle, κοινοβουλευτικός υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής, δήλωσε με έμφαση ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και οι πρωτοβουλίες για να επιταχυνθεί η χρήση του LNG ως βασικού καυσίμου για τα βαρέα οχήματα. «Στόχος του υπουργείου» δήλωσε ο Barthle «είναι να καταστεί η χρήση του LNG προσιτή για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των logistics, ενώ είναι σαφή τα πλεονεκτήματά του καθώς είναι ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Lex van Lieshout

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.