Το πιο αιματηρό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού: Aνεξέλεγκτη η κατάσταση από τη Νιγηρία...

Το πιο αιματηρό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού: Aνεξέλεγκτη η κατάσταση από τη Νιγηρία έως την Ινδία

95
Το πιο αιματηρό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού: Aνεξέλεγκτη η κατάσταση από τη Νιγηρία έως την Ινδία

Οι ανεξέλεγκτες διαστάσεις τρομοκρατικών, αυτονομιστικών και αντάρτικων δυνάμεων προκαλούν τον πανικό σε τοπικές κοινότητες και στη διεθνή διπλωματία. Η κατάσταση κρίνεται πλέον εξαιρετικά ανησυχητική ενώ αύριο Τρίτη η Τουρκία ζητά από τις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ ειδική έκτακτη συνάντηση με σκοπό τη συζήτηση έκτακτων μέτρων για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις επιθέσεις εντός των συνόρων της.

Σε άλλες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής τα αιματηρά χτυπήματα, ειδικά από ‘καμικάζι’ αυτοκτονίας ήταν

Στην Αφρική, 13 νεκροί  και 47 τραυματίες από την επίθεση- αυτοκτονίας γυναίκας αγνώστων στοιχείων  στην πόλη Damaturu , την πρωτεύουσα της επαρχίας Yobe , στη Νιγηρία. Η συγκεκριμένη τρομοκρατική επίθεση είναι η τρίτη αιματηρή  επίθεση στην Damaturu αυτό το μήνα . Στο Καμερούν οι αρχές ανακοίνωσαν  επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας υποστηρίκτριας κατά πάσα πιθανότητα της ομάδας Boko Haram η οποία αυτοανατινάχτηκε σκοτώνοντας 20 άτομα στην κεντρική αγορά της πόλης Maroua. Είναι η δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας στο Καμερούν σε λίγες μέρες.

Επιπλέον, 15 νεκροί, πολυάριθμοι τραυματίες και σημαντικές υλικές ζημιές σε όλο το κέντρο του Μογκαντίσου στη Σομαλία, αναφέρθηκαν μετά την επίθεση αυτοκτονίας της Αl-Shabaab, σε κεντρικότατο δρόμο, κοντά στο ξενοδοχείο Jazeera Palace Hotel.

Στην Ασία, 6 νεκροί και 7 τραυματίες αναφέρθηκαν ήδη από την επίθεση στο Punjab της Βόρειας Ινδίας από αυτονομιστές αγνώστων στοιχείων. Στην περιοχή εξουδετερώθηκαν 5 ακόμα βόμβες τις τελευταίες ώρες.

Στην αραβική χερσόνησο οι συμμαχικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Σαουδική Αραβία χτύπησαν το λιμάνι της Mokha και σκότωσαν τουλάχιστον 140 άτομα. Η συγκεκριμένη επίθεση είναι η πιο αιματηρή που εξαπέλυσαν οι συμμαχικές δυνάμεις εναντίον των Σιιτικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Στο Βόρειο Ιράκ, στη Συρία, και στα τουρκικά νοτιοανατολικά σύνορα η κατάσταση είναι ακόμα ανεξέλεγκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη με δυνάμεις από τον τουρκικό στρατό και τα τοπικά αυτονομιστικά κινήματα αλλά και τρομοκρατικές οργανώσεις να αντιπαλεύονται με  αβέβαια αποτελέσματα.

Φωτο: EPA/ULAS YUNUS TOSUN

tu1

Φωτο: EPA, STR, SAID YUSUF WARSAME,

IRAK

somalia

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.