Κρουαζιέρες με κοινωνικό αντίκτυπο για την Carnival

Κρουαζιέρες με κοινωνικό αντίκτυπο για την Carnival

52
Κρουαζιέρες με κοινωνικό αντίκτυπο για την Carnival

Την ίδρυση της εταιρείας “Fathom”, η οποία θα δημιουργήσει ένα νέος είδος ταξιδιών, ανακοίνωσε πρόσφατα ο όμιλος κρουαζιέρας Carnival.

Ειδικότερα, η “Fathom” θα πραγματοποιεί ταξίδια, τα οποία θα συνδυάζουν την αναψυχή και την κοινωνική προσφορά σε τοπικό επίπεδο.

Τα ταξίδια αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016, με το χωρητικότητας 710 ατόμων κρουαζιερόπλοιο “Adonia” και θα περιλαμβάνουν προσέγγιση στο λιμάνι Amber Cove στη Δομινικανή Δημοκρατία. Εκεί, οι επιβάτες, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με τους τοπικούς πληθυσμούς, όπως να συνδράμουν καθηγητές στη διδασκαλία Αγγλικών, να φυτεύουν δέντρα κ.α. Ακόμη, οι επιβάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν και άλλες δραστηριότητες, εντός και εκτός του πλοίου.

Η Carnival, επιδιώκει να εισέλθει σε ένα σημαντικά μεγάλο κομμάτι της αγοράς κρουαζιέρας, το οποίο μέχρι στιγμής παρέμενε ανεκμετάλλευτο, εκείνο του τουρισμού με κοινωνικό αντίκτυπο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια η Carnival, η “Fathom” θα ανταποκριθεί στις ανάγκες περισσότερων από 1 εκ. Βορειοαμερικανών και διεθνών ταξιδιωτών που επιθυμούν η κρουαζιέρα τους να έχει κοινωνικό αντίκτυπο και να μην αποτελεί απλά ένα διάστημα πολυτελούς ραστώνης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πάνω από το 40% των επιβατών που αναμένεται να ταξιδέψουν, δεν έχουν ξαναταξιδέψει ποτέ με κρουαζιερόπλοιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.