Ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα

Ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα

101
Ναυάγιο στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα

Επιβατηγό πλοίο που μετέφερε 458 ανθρώπους ναυάγησε στον κινεζικό ποταμό Γιανγκτσέ της επαρχίας Hubei, σε ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κινεζικών και διεθνών μέσων, το πλοίο “Eastern Star” αναποδογύρισε αργά το απόγευμα της Δευτέρας λόγω σφοδρής ξαφνικής καταιγίδας, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Nanjing στην Chongqing. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής από τους 406 τουρίστες και τα 47 μέλη του πληρώματος, έχουν διασωθεί μόνο 12 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί 5 σωροί. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους έχουν εγκλωβιστεί στο κύτος του πλοίου.

Στις έρευνες συμμετέχουν 1.000 αστυνομικοί με 40 πλωτά σκάφη και δύτες ενώ κατά το δυνατόν συνδράμουν και παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη. Όπως μεταδίδουν κινεζικά πρακτορεία, οι διασώστες προσπαθούν να ανοίξουν το κύτος του πλοίου προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. Στο σημείο σπεύδει και ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang.

Οι πρώτες πληροφορίες από την έρευνα που διεξάγεται για το περιστατικό αναφέρουν πως το πλοίο δεν ήταν υπερφορτωμένο ενώ διέθετε όλα τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα. Παρόλα αυτά, το πλοίο δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου, καθώς βυθίστηκε εντός δύο λεπτών, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο πλοίαρχος και ο Α’ μηχανικός του πλοίου που διασώθηκαν, ανακρίνονται από τις αρχές.

Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Chongqing Eastern Shipping Corporation, η οποία πραγματοποιεί δρομολόγια από το 1981. Η εταιρεία τόνισε μέσω του εκπροσώπου της πως είναι η πρώτη φορά που δυστύχημα τέτοιου μεγέθους λαμβάνει χώρα.

Over 400 people missing after ship sinks in the Yangtze River Relatives of hundreds missing in a boat accident in Central China

 Φωτό:ΑΠΕ (YUAN ZHENG/FEATURECHINA)

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.