Πτώσης συνέχεια στη ναυλαγορά των containerships

Πτώσης συνέχεια στη ναυλαγορά των containerships

70
Πτώσης συνέχεια στη ναυλαγορά των containerships

Σε σταθερά πτωτική πορεία παραμένει η ναυλαγορά των containerships, εξέλιξη που αντανακλάται από τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, ο οποίος κατέγραψε πτώση 4% την εβδομάδα με πέρας τη 14η Μαρτίου και διαμορφώθηκε στα $3.162/FEU.

Πρόκειται για την έβδομη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του WCI, ο οποίος πλέον βρίσκεται σε κατά 77% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 123% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes που λαμβάνει υπόψη της η Drewry, σε όλα τα fronthaul routes από την Ανατολή στη Δύση κατεγράφησαν πτώσεις σε εύρος -1% έως -5%, με τη μικρότερη πτώση (-1%) να λαμβάνει χώρα στο route Σαγκάη-Νέα Υόρκη και τη μεγαλύτερη (-5%) στα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ και Σαγκάη-Γένοβα.

Screenshot 2024-03-14 171136

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι θα συνεχίσουν να μειώνονται στα routes με αφετηρία την Κίνα τις ερχόμενες εβδομάδες, ενώ θα παραμείνουν σταθεροί σε εκείνα μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.