Τα deals μακροπρόθεσμου ορίζοντα, η νόρμα στην αγορά LNG

Τα deals μακροπρόθεσμου ορίζοντα, η νόρμα στην αγορά LNG

75
Τα deals μακροπρόθεσμου ορίζοντα, η νόρμα στην αγορά LNG
Φωτό αρχείου

Το LNG έχει αποκτήσει περίοπτη θέση στις συμφωνίες που συνάπτει ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies με ασιατικές εταιρείες ενέργειας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η TotalEnergies υπέγραψε μια νέα συμφωνία για την προμήθεια LNG στην ενεργειακή εταιρεία Sembcorp Fuels, θυγατρική της Sembcorp Industries με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Το νέο deal TotalEnergies-Sembcorp Fuels περιλαμβάνει την προμήθεια 0,8 εκατ. τόνων LNG/έτος για χρονικό διάστημα 16 ετών. Έτος εκκίνησης της συμφωνίας είναι το 2027, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού.

Επισημαίνεται ότι η συμφωνία αντανακλά τη δέσμευση της TotalEnergies να συνεργαστεί με εταίρους της αγοράς ενέργειας, με το βλέμμα στραμμένο στη βιωσιμότητα και στην απανθρακοποίηση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η TotalEnergies αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο «παίκτη» στην αγορά LNG, με το μερίδιό της στη συγκεκριμένη αγορά να ανέρχεται γύρω στο 12%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.