Οι ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον ανακυκλώσεις πλοίων, το στοίχημα της...

Οι ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον ανακυκλώσεις πλοίων, το στοίχημα της Hapag-Lloyd

50
Οι ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον ανακυκλώσεις πλοίων, το στοίχημα της Hapag-Lloyd

Η Hapag-Lloyd είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών που ανακυκλώνει τα πλοία της σε συμφωνία με τα αυστηρά πρότυπα της ΕΕ.

Η γερμανική εταιρεία, σε μια πρωτότυπη κίνηση, περιγράφει γλαφυρά το τελευταίο ταξίδι του containership «Mississauga Express» προς τα διαλυτήρια, σημειώνοντας παράλληλα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για φιλικές προς το περιβάλλον ανακυκλώσεις.

Η Hapag-Lloyd αλλάζει σημαία στα πλοία της, επιλέγοντας νηολόγια της ΕΕ, πριν από την ανακύκλωσή τους, προκειμένου να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των μονάδων ανακύκλωσης. Με αυτόν τον τρόπο θέτει νέα πρότυπα ποιότητας για ολόκληρο τον κλάδο, ο οποίος έχει επανειλημμένως αντιμετωπίσει αρνητική κριτική σχετικά με το scrapping.

Άλλωστε, ο Karmenu Vella, πρώην επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, θαλάσσιων υποθέσεων και αλιείας, είχε χαρακτηρίσει τον κανονισμό της ΕΕ για την ανακύκλωση πλοίων (EU SRR), ο οποίος ρυθμίζει τη διάλυση των εμπορικών πλοίων από το 2019, ως «κινητήρια δύναμη για την αλλαγή».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.