Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Εκπαίδευση Σομαλών στη ναυτική ασφάλεια από τον ΙΜΟ

Εκπαίδευση Σομαλών στη ναυτική ασφάλεια από τον ΙΜΟ

Εισαγωγικό κείμενο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφάλεια στη θάλασσα παρείχε σε Σομαλούς αξιωματούχους ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ), στο πλαίσιο του προγράμματος για τη ναυτική ασφάλεια στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων θαλάσσιας ασφάλειας και επιτήρησης στις ακτές της Σομαλίας, επ’ ωφελεία της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας.

Οι 20 συμμετέχοντες από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες εκπαιδεύτηκαν από τον ΙΜΟ στο Μογκαντίσου το διήμερο 15 και 16 Μαΐου. Στόχος ήταν να αποκτήσουν δεξιότητες τέτοιες που θα τους βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων, αλλά και στην ανάπτυξη πολιτικών γύρω από την ασφάλεια στη θάλασσα.

Αυτό ήταν το τελευταίο από μια σειρά σεμιναρίων θαλάσσιας ασφάλειας που διοργανώνει ο ΙΜΟ και αφορούν επιμορφωτικά προγράμματα προς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το σεμινάριο κατέδειξε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών κυβερνητικών υπηρεσιών. Οι συμμετέχοντες εξέτασαν μια σειρά από σενάρια, καθορίζοντας τους αντίστοιχους ρόλους και τις ευθύνες τους, καθώς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, είτε για θέματα ρουτίνας είτε κατά τη διάρκεια ενός σοβαρότερου περιστατικού.

Οι εκπαιδευόμενοι συζήτησαν επίσης πώς οι διάφορες υπηρεσίες τους θα μπορούσαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία της Εθνικής Επιτροπής Ναυτικής Ασφάλειας της Σομαλίας (NMSC) και την ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής Θαλάσσιας Ασφάλειας (NMSS).

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024