Κλειστός ο Ρήνος για τα πλοία

Κλειστός ο Ρήνος για τα πλοία

107
Κλειστός ο Ρήνος για τα πλοία

Μέρη του Ρήνου στη νότια Γερμανία παραμένουν κλειστά για τη ναυσιπλοΐα, καθώς οι υψηλής κλίμακας βροχοπτώσεις και το λιώσιμο του χιονιού έχουν αυξήσει σημαντικά τη στάθμη των υδάτων.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, η ναυσιπλοΐα γύρω από το Maxau στη νότια Γερμανία έχει ανασταλεί. Η παρούσα κατάσταση θα διατηρηθεί έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός ότι από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η στάθμη των υδάτων θα αρχίσει να υποχωρεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης της πολιτείας Rheinland-Pfalz.

Η υψηλή στάθμη του νερού πρακτικά σημαίνει ότι τα πλοία δεν έχουν αρκετό χώρο για να περάσουν κάτω από τις γέφυρες και το «μπλοκάρισμα» στο Maxau εμποδίζει τα πλοία να πλεύσουν προς την Ελβετία. Η ναυτιλιακή κίνηση στα βόρεια τμήματα του ποταμού δεν έχει ανασταλεί, παρά την άνοδο της στάθμης των υδάτων, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών σημείων του Ντούισμπουργκ, της Κολωνίας και του Μανχάιμ.

Ο Ρήνος και στο παρελθόν έχει αποτελέσει πονοκέφαλο για τη ναυτιλιακή κίνηση, κυρίως λόγω της ξηρασίας και της χαμηλής στάθμης των υδάτων του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.