Πυραυλική επίθεση στο «KMAX Ruler»: Η ανακοίνωση της INTERCARGO

Πυραυλική επίθεση στο «KMAX Ruler»: Η ανακοίνωση της INTERCARGO

501
Πυραυλική επίθεση στο «KMAX Ruler»: Η ανακοίνωση της INTERCARGO

Σε ανακοίνωση αναφορικά με τον τραγικό θάνατο ενός ανθρώπου και των τραυματισμό τεσσάρων λόγω ρωσικής πυραυλικής επίθεσης σε bulk carrier που βρισκόταν στον λιμένα της Οδησσού προχώρησε η INTERCARGO.

Ειδικότερα, η INTERCARGO εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο ενός πιλότου και τον τραυματισμό τεσσάρων ναυτικών, μετά την επίθεση της Ρωσίας με πυραύλους στο bulk carrier «KMAX Ruler». Ακόμα η INTERCARGO υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο συμβάν καταδεικνύει την ευθραυστότητα της ναυτικής ασφάλειας μπροστά σε τέτοιες επιθετικές ενέργειας που δύνανται να επιφέρουν την απώλεια αθώων ζωών.

Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τα bulk carriers, τα οποία στελεχώνονται από αθώους ναυτικούς αντιπροσωπεύουν την επιτομή των μη πολεμικών πλοίων και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους είναι κατακριτέα και ασυγχώρητη».

Επιπλέον, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με αφορμή το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, είναι κρίσιμο όλα τα κράτη στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας να ενωθούν με στόχο την ασφάλεια των ναυτικών, που διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο.

Τέλος, η INTERCARGO εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θύματος αλλά και στις οικογένειες των τραυματισμένων ναυτικών από την επίθεση και ανέφερε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη συγκεκριμένη περιοχή με πολλή προσοχή.

 Ρωσικός πύραυλος έπληξε φορτηγό πλοίο: Νεκρός ο πλοίαρχος, τρεις ναυτικοί τραυματίες

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.